Trinaestogodišnji dječak iz Banjaluke spasio staricu iz požara

Trinaestogodišnji Lazar Vučelja, učenik osmog razreda Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Banjaluci, svojim primjerom je pokazao da vjera u dobre ljude i dalje postoji.

Rizikujući sopstvenu bezbjednost, Lazar je spasio 74-godišnju Dragoslavu Vulin iz požara koji je zahvatio njenu kuću.

Trinaestogodišnji Lazar Vučelja, za razliku od većine svojih vršnjaka, voli ribolov i boravak u prirodi.

Dok je u svom naselju pecao na Vrbasu, osjetio je, kaže, dim i odmah je dotrčao da vidi treba li nekom pomoći.

“Osjetio sam neki smrad, i bio je veliki dim, i čuo sam pucanje. U početku sam pomislio da neko pali svoje stvari i onda sam izašao na put i vidio da gori kuća”, priča Vučelja.

Situacija je mogla biti kobna, da nije bilo malog heroja koji je odmah pozvao vatrogasce i hitnu pomoć. U kući, koju je zahvatio plamen, nalazila se 74-godišnja Dragoslava Vulin.

Lajkajte nas na Facebooku?

“Pregorjele su instalacije, one su planule. Sve je bilo zapaljivo jer je montažn kuća. Kad sam čula pucanje, ja sam se probudila. Plamen je suknuo u predsoblje. Međutim, vatrogasci su već stigli, Lazar ih je pozvao, i izbjegla se zaista velika katastrofa”, kaže Topićeva.

Dragoslava, koja je svoj radni vijek provela u prosvjeti, kaže da je danas rijetkost upoznati dječaka kao što je Lazar. Vrijedan i neustrašiv.

“Lazar, ne samo da je pozitivan primjer – on je i heroj. Dijete tog uzrasta da tako reaguje. I da je on pored Vrbasa bio i on je čuo taj prasak. Reagovao je pravoveremeno i izbjegla se prava katastrofa”, rekla je Topićeva.

Lazar Vučelja je pravi primjer kako mlada osoba može brzo reagovati u kritičnim situacijama i spasiti ljudski život. Na njega su zbog ovog hrabrog i nesebičnog gesta ponosni i roditelji i nastavnici, piše RTRS.

Izvor vijesti: haber.ba

prethodni članak

Stomatološka komora FBiH apeluje na medije da osiguraju objektivno i pravično informisanje