Erdogan o poplavama u BiH: Bosansku braću ne ostavljamo same, vodimo računa o naslijeđu Alije Izetbegovića

U dijelu govora, Erdogan je izrazio saučešće porodicama koje su izgubile članove porodice te je poželio brz oporavak povrijeđenima.

“Čim smo dobili vijest o ovoj katastrofi, odmah smo mobilizirali AFAD i TIKA-u. Činili smo i činimo sve da zacijelimo rane naše braće. Naš ministar saobraćaja otišao je u zonu poplava kako bi pokazao solidarnost s bosanskim narodom. Od sada našu bosansku braću nećemo ostavljati same. Vodit ćemo računa o naslijeđu koje nam je ostavio rahmetli Alija Izetbegović dok me držao za ruku u bolnici”, rekao je Erdogan.

Inače, Rijaset Islamske zajednice BiH, Merhamet te turska Agencija za međunarodnju saradnju i koordinaciju (TIKA) uskoro će početi s projektom izgradnje i obnove porušenih kuća u poplavljenim područjima, prenosi Klix.

“TIKA će preuzeti na sebe obavezu da opremi sve te kuće, tako da će biti useljive i kompletno opremljene”, rekao je predsjednik Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet Kenan Vrbanjac.

Izvor vijesti: haber.ba

Lajkajte nas na Facebooku?
prethodni članak

Od 17. oktobra planirana preventivna deratizacija kompletne Općine Jablanica, očekuju se i uzorci vode koji bi mogli biti ispravni

sljedeći članak

Objavljena detaljna vremenska prognoza za vikend