Izraelski tenkovi vratili se u Khan Younis, prisiljavajući hiljade Palestinaca na evakuaciju

Porodice su pobjegle iz istočnog Khan Younisa u vozilima i pješice, s imovinom nagomilanom na kolicima koje vuku magarci i motociklističkim rikšama dok su bježali zakrčenim cestama.

S Izraelom i Libanom spremnim na moguću eskalaciju borbi, predstavnici iz Sjedinjenih Država, Egipta i Katara pokušali su posljednjim naporom oživjeti napore da se zaustave borbe u Gazi, zakazujući novi krug pregovora za 15. august,pišu Vijesti

Posljednjih sedmica izraelske snage koje su prodrle u skoto kompletan Pojas Gaze tokom više od deset mjeseci rata vraćaju se u ruševine regija za koje su prethodno tvrdile da su iz njih protjerale borce Hamasa.

U posljednjem napadu, vojska je bacila letke naređujući mještanima i raseljenim osobama koje su se sklonile u istočnom Khan Younisu, najvećem južnom gradu Gaze, da se evakuiraju iz područja koje je već razoreno od ponovljenih valova borbi.

Porodice natrpane u autobuse i automobile traže utočište u Al-Mawasiju, pješčanom pojasu uz obalu, iako su neki izrazili strah da je bio napadan u prošlosti uprkos tome što su ga izraelske snage označile kao sigurnu zonu, prenosi Reuters.

Izvor vijesti: haber.ba

Lajkajte nas na Facebooku?
prethodni članak

Zemljotres u Japanu jačine 5.0 stepeni

sljedeći članak

Pojavile se prve teorije šta bi mogao biti uzrok pada aviona u Brazilu