Harris odgovorila demonstrantima protiv rata u Gazi: Ja sada govorim

Demonstranti u gomili na Harrisovom skupu u Detroitu više puta su vikali dok je potpredsjednica govorila pred pristalicama, “Kamala, Kamala ne možeš se sakriti, nećemo glasati za genocid.” Gomila je izviždala i nadglasala demonstrante uzvicima “Kamala.”

“Ovdje sam jer vjerujemo u demokratiju. Glas svakog pojedinca je važan, ali ja sada govorim. Ja sada govorim,” rekla je Harris uz aplauz.

Kako su protestanti nastavili prekidati, Harris je dala jasnije upozorenje.

“Znate šta, ako želite da Donald Trump pobijedi onda to recite. Inače ja govorim,” rekla je.

Michigan je dom posebno visokoj arapsko-američkoj populaciji, posebno u predgrađima Detroita. Neki demokrati su zabrinuti da bi postupanje Bidenove administracije prema ratu u Gazi moglo koštati glasova u novembru, piše The Hill,

Demonstranti koji protestuju protiv rata u Gazi mjesecima su pratili predsjednika Bidena na predizbornoj kampanji, noseći znakove i vičući usred njegovih govora uzvike poput “krv na tvojim rukama”, “genocidni Joe” i “prekid vatre sada,pišu Vijesti

Lajkajte nas na Facebooku?

Harris je bila u skladu s Bidenom u obećanju čvrste podrške Izraelu, te je naglasila da način na koji Izrael vodi rat protiv Hamasa ima značaj i da je potrebno učiniti više kako bi se zaštitili civili u Gazi.

“Rekla sam to mnogo puta, ali vrijedi ponoviti, Izrael ima pravo da se brani, ali način na koji to radi je bitan,” rekla je Harris nakon sastanka s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom prošlog mjeseca.

“Ono što se dogodilo u Gazi u proteklih devet mjeseci je devastirajuće,” dodala je Harris. “Slike mrtve djece i očajnih gladnih ljudi koji bježe na sigurno, ponekad raseljeni po drugi, treći ili četvrti put. Ne možemo skrenuti pogled pred tim tragedijama. Ne možemo dozvoliti da postanemo ravnodušni prema patnji i ja neću šutjeti.”

Izvor vijesti: haber.ba

prethodni članak

Objavljen identitet 19-godišnjeg teroriste iz Beča

sljedeći članak

Stravična nesreća u Turskoj: Autobus udario u stub mosta, najmanje devetoro mrtvih