Ove predmete nikad ne biste trebali prati u mašini za veš

Ako ne pazite na stvari koje stavljate u mašinu za pranje veša, mogli biste uništiti neke od svojih omiljenih odjevnih predmeta, ali i samu mašinu.

Među odjevnim predmetima koje ne biste trebali prati u mašini za veš su kupaći kostimi. Iako su dizajnirani da izdrže u vodi, ne odgovaraju mašini za pranje veša. Stavljanje kupaćih kostima u mašinu može dovesti do toga da mnogo brže izgube elastičnost, jer materijal obično nije otporan na toplotu.

Predmeti zamrljani zapaljivom tečnošću – Ako ste prolili benzin, motorno ulje ili ulje za jelo po odjeći ili peškirima, nemojte ih samo baciti u mašinu za pranje veša – koristite sredstvo za uklanjanje mrlja na bazi rastvarača i ostavite ga da odstoji 10 minuta prije nego što ručno operete predmet, prenosi Klix .

Predmeti prekriveni dlakom kućnih ljubimaca su još jedna stavka na listi. Pseća dlaka može začepiti odvode vaše mašine za pranje veša. Dlaka kućnog ljubimca se skuplja i uzrokuje zastoj, tako da voda ne otiče iz bubnja kao što bi trebalo. Koristite valjak za dlačice za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca prije stavljanja predmeta u mašinu.

Grudnjaci su još jedan od odjevnih predmeta koji nisu pogodni za pranje u veš mašini, mogu se lako rastegnuti, a i nezakopčana kuka za grudnjak lako može zapeti u bubnju. Također, kuke mogu uhvatiti i druge predmete za pranje rublja.

Osim ako etiketa pokazuje da se mogu prati u mašini za pranje veša, nemojte prati teške prostirke ili staze sa gumenom podlogom u mašini za pranje veša. Gumena podloga se može odvojiti i zalijepiti za unutrašnjost bubnja, što rezultira kvarom.

Lajkajte nas na Facebooku?

Cipele za trčanje – one nisu tako izdržljive kao vaše prosječne patike – imaju manje tkanine i više gume. Mašina za pranje veša može promijeniti njihov oblik.

Izvor vijesti: haber.ba

prethodni članak

Kako spriječiti da crna odjeća brzo izblijedi?

sljedeći članak

Dobro pogledajte svoj dlan i otkrićete imate li najređi tip ličnosti na svijetu!