Putin: Rusija će ili biti suverena sila, ili je neće biti

I uz razlike u stavovima sve odgovorne političke snage moraju imati na umu da je glavna stvar sudbina i interesi Rusije, nade i snovi naše djece, a sve odluke ćemo donositi sami bez tuđih sugestija iz inostranstva.

On je naveo da Rusija ne može, kao neke zemlje, da se odrekne svog suvereniteta i bude nečiji satelit.

– Uvijek, uprkos svim razlikama u stavovima, sve odgovorne političke snage moraju imati na umu da je za nas glavno sudbina, interesi Rusije, sreća, nade, snovi naše djece i pravo naše zemlje da bude jaka. Dodao bih i pravo i potreba, životna potreba da budemo jaki. To znači da sve što je sekundarno nepotrebno, što nas dijeli, mora se odbaciti i, naravno, sve odluke moramo i donosićemo samo sami, bez tuđih sugestija iz inostranstva – rekao je predsjednik na kongresu partije Јedinstvena Rusija.

Pokušaji narušavanja međunacionalne, međuverske i građanske usaglašenosti predstavljaju izdaju i zločin protiv Rusije, dodao je Putin.

On je istakao da su Rusija i partija Јedinstvena Rusija pred istorijskim izazovima koji zahtijevaju jedinstvo svih patriotskih snaga u zemlji.

Prema njegovim riječima, za Јedinstvenu Rusiju, “za naše pristalice, koji predstavljaju čitavo naše multinacionalno društvo, sve regione, društvene i profesionalne grupe – to prije svega znači spremnost za naporan rad, spremnost da idemo naprijed, da postignemo više”.

Lajkajte nas na Facebooku?

Ruska država i partija Јedinstvena Rusija, zajedno sa narodom Rusije moraće da brani suverenitet zemlje, jača njen razvoj i radi na konsolidaciji društva, rekao je predsednik.

– Zajedno sa svim narodima Rusije branimo suverenitet, slobodu, bezbjednost Rusije, sve što nam je drago, našu istoriju, kulturu, vrijednosti i tradiciju. Јačamo privredu, društvenu sferu, naučni i tehnološki potencijal u interesu ljudi, blagostanje miliona ruskih porodica i, naravno, rad na konsolidaciji društva – naveo je Putin,pišu Vijesti

Izvor vijesti: haber.ba

prethodni članak

Rabin Weiss: Suživot muslimana, kršćana i Jevreja u svetoj zemlji prekinut kada su došli cionisti

sljedeći članak

Oluja odnijela 16 života u Argentini i Urugvaju