ISPRIČAO SVE DETALJE GNUSNOG ZLOČINA? VELIBOR MANEV OSUMNJIČEN ZA UBISTVO VANJE VEĆ SATIMA SVJEDOČI

Izvori iz ustanove ukazuju da je Manev, rodom iz Velesa, detaljno ispričao kako su se desila gnusna djela – ubistvo Vanje Gorčevske (Đorčevske) i Panče Žežovskog (74).

Ko je druga osoba koja se ispituje za sada nije poznato. “Skoplje1” je zatražilo potvrdu od Tužilaštva, odakle su nagovijestili da se stalno preduzimaju radnje i kada budu dostupne konkretne informacije biće saopštene javnosti. Saslušavaju se sva lica koja mogu imati neke informacije, rekli su iz Tužilaštva.

Za sada je poznato i da je jučer Aleksandar, otac ubijene Vanje, priveden na saslušanje u Tužilaštvo i negirao je sve tvrdnje da je umiješan u otmicu i ubistvo. Za ostale, osim osobe koja je prevezla osumnjičenog za organizovanje i izvršenje ubistava, krivicu su priznali u Policijskoj stanici i Tužilaštvu.

Ministar iz Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski je istakao da je krivična prijava sastavljena na oko 100 stranica. U njemu se nalaze svi detalji – izjave, iskazi, nalazi vještaka, snimci sa sigurnosnih kamera, telefonski spiskovi svih osumnjičenih. Ispituju se i druge naprave koje su oduzete. prenosi Hayat

Izvor vijesti: haber.ba

Lajkajte nas na Facebooku?
prethodni članak

Porodična tajna ubijene djevojčice Vanje otkriva pozadinu zločina koji je šokirao Balkan; Kakva je očeva uloga?

sljedeći članak

Jutros dva nova zemljotresa u Srbiji: Na udaru ponovo isto područje